Winter acne.. hoe kom je daar van af?

Momenteel sneeuwt het aardig en de temperatuur ligt onder nul, en dat maakt het ontzettend koud. Waarschijnlijk staat je verwarming nu op volle toeren te draaien, net zoals die van ons. Dat maakt het lekker warm binnen, maar ook een stuk droger. Helaas vindt je huid dat iets minder fijn dan jij. Als je veel last hebt van acne in de winter dan is het een optie om te kijken of je huid misschien meer hydratatie nodig heeft tijdens deze droge periode. Het is hoe dan ook verstandig om je huid wat extra’s te bieden, zoals een andere dag- en/of nachtcrème die gericht is op voeden van je huid. Ik vind deze heel fijn van NAIF. Hun nachtcreme bevat geen irriterende ingrediënten en is verrijkt met onder andere amandelolie, macadamia olie, avocado-olie en shea butter. Een zeer voedende en fijne nachtcrème (en als je voor het eerst een bestelling plaatst bij hun webshop krijg je 5 euro korting!). Daarnaast kun je zelf een sheet masker maken om je huid verder te hydrateren, dit is te lezen in een van mijn vorige blogposts. Je kunt je favoriete serum en olie gebruiken die je al in huis hebt! Het is een makkelijke en goedkope manier om je huid intens te voeden en uitdroging te voorkomen.

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik altijd last had (en soms nu nog!) van een onzuivere huid gedurende de winterperiode. Ik vroeg me altijd al af hoe dat nou kon gebeuren en of ik wel goed genoeg voor mijn huid zorgde. Ik heb talloze face washes en face scrubs gebruikt om te kijken of mijn huid daar baat bij had. Dat zijn zo’n beetje de geijkte producten om naar te grijpen als je last hebt van onzuiverheden. Maar helaas niet de juiste!

Je zou het misschien niet verwachten, maar soms heeft je huid juist hydratatie nodig om zich te kunnen beschermen invloeden van buitenaf. Zelfs als je een vette huid hebt met onzuiverheden is het alsnog belangrijk om je huid goed hydrateren met een serum en een moisturizer. Belangrijk is om te weten dat je nooit onzuiverheden kunt krijgen door je huid te hydrateren met verzorgingsproducten. Dit is iets men vaak denkt, maar dat is slechts een fabel. Zelfs een vette huid kan gedehydrateerd zijn!

De producten die voor mij uiteindelijk het grootste verschil maakte waren een exfoliant en een serum. Een exfoliant helpt je dode huidcellen verwijderen van je gezicht, en daarmee verwijder je ook talg. Met een serum breng je weer hydratatie aan, waardoor je bacteriën die onzuiverheden veroorzaken een kleinere kans geeft om je huid te binnendringen.

 

Heb jij jouw ideale winterproducten al gevonden?

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *