Welke producten je echt nodig hebt voor je skincare-routine

Het is ontzettend leuk om nieuwe producten uit te proberen, maar welke producten zijn nou goed voor onze huid? Sterker nog, aan welke producten heeft onze huid écht behoefte? Een balans vinden voor je huid is niet altijd even makkelijk.

Om de vragen hierboven te beantwoorden, heb ik hier een samenvatting van producten die je nodig hebt voor een doeltreffende skincare-routine:

– Cleanser
– Moisturizer of dagcrème
– Zonnebrandcrème

Dit zijn alle producten die je nodig hebt om een vaste skincare-routine te maken. Per product geef ik een kleine uitleg over wat het doet voor je huid.

 

Cleanser

De cleanser zorgt ervoor dat de dode huidcellen weg worden gehaald en dat je met een schoon gezicht de dag door kunt.
De meeste cleansers komen in een vloeibare vorm, zoals micellair water of tonic. Dit gebruik je in combinatie met een wattenschijfje. Je brengt het aan op je gezicht en maakt daarmee je gezicht schoon.
Ook kun je je gezicht reinigen met reinigingsdoekjes. In reinigingsdoekjes zit behalve water en andere ingrediënten ook castor olie, wat de huid gelijk een heerlijk gehydrateerd gevoel geeft na het reinigen.

 

Moisturizer/Dagcrème

Een moisturizer is een crème of lotion die je huid beschermt, verzorgt en hydrateert. Het gebruik van een moisturizer is bedoeld om de vochtbalans in je huid te herstellen, nadat je de huid hebt schoongemaakt met een cleanser.
In welke vorm je de moisturizer het beste kunt gebruiken is afhankelijk van je huidtype. (pssst.. weet je niet zeker wat voor huidtype je hebt? klik dan hier!) In een lotion zit meer water dan olie en in een crème zit meer olie dan water. Er zijn zelfs olievrije lotions voor de vettere huid.
Dus: bij een droge huid heb je een crème nodig en bij een vette huid een lotion.
Een dagcrème heeft een iets andere werking: een dagcrème geeft je huid als het ware een ‘beschermlaagje’ tegen invloeden (zoals vuil) van buitenaf. Daarnaast verzorgt de dagcrème ook je huid.

 

Zonnebrandcrème

Last but not least, zonnebrandcrème! Gebruik zonnebrandcrème om je huid te beschermen in alle jaargetijden. Dit zorgt er voor dat je huid zo min mogelijk beschadigt en dat je huid minder snel veroudert.
Gebruik het liefst zonnebrandcrème die SPF* 30 of hoger is, zodat je dit gedurende het hele jaar kunt gebruiken.
Als je een dagcrème gebruikt die SPF bevat, kun je die natuurlijk ook gebruiken om je gezicht te beschermen tegen de zon.

*SPF = Sun Protection Factor

 

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje op weg heb kunnen helpen naar een goede skincare-routine voor je huid!

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *