Wat voor huidtype heb jij? Kom er binnen 5 minuten achter!

Ieder individu heeft een eigen huidtype. Maar hoe kom je er nou precies achter wat voor huidtype je hebt? In dit artikel omschrijf ik de vijf verschillende soorten huidtypen om je een stap verder te brengen naar een doeltreffende skincare-routine.

 

Normaal

Je huid voelt zacht aan en heeft enigszins zichtbare poriën, maar deze zijn niet grof zoals bij de vette huid. Bij dit huidtype is de hoeveelheid vocht- en vetbalans in evenwicht.

 

Gevoelig

Je huid oogt vaak vlekkerig, rood en droog. Je huid raakt snel geïrriteerd door invloeden zoals cosmetische producten, stress en een teveel aan zonlicht. Ook reageert je huid op veranderingen van het weer.

 

Droog

Je huid voelt over het algemeen ruw en trekkerig aan. Je huid is dunner dan de huid van iemand met een normaal huidtype. De droge huid produceert weinig talg*, waardoor er minder snel aanleg voor onzuiverheden is. Je huid kan er geïrriteerd en droog uitzien, zoals bij de gevoelige huid. In de vochtarme huid ontstaan sneller rimpels en lijntjes dan bij de andere huidtypen. Daarentegen zijn je poriën nauwelijks zichtbaar.

*Talg = olieachtige substantie. Helpt tegen uitdroging.

 

Gemengd

De gemengde of gecombineerde huid bestaat uit twee verschillende huidtypen. Je huid produceert op de T-zone* meer talg dan op de rest van het gezicht. Je T-zone glimt door de hoeveelheid talg dat aanwezig is op de huid.

*T-zone = voorhoofd, neus en kin. Hiernaast een afbeelding ter illustratie.

 

Vet

Je huid heeft een glans zoals bij de gemengde huid. In tegenstelling tot de gemengde huid is bij dit huidtype de talg over het hele gezicht aanwezig. Je poriën zijn groffer en door de hoeveelheid talg heb je met een vette huid sneller last van onzuiverheden. Je huid is dikker dan een normale of droge huidtype.

 

Conclusie

Iedereen is mooi op zijn eigen manier, ongeacht je huidtype. Per huidtype zijn er verschillende cosmetica-producten die hiervoor het best gebruikt kunnen worden. In de komende weken zal ik per huidtype aangeven welke producten hier het best voor gebruikt kunnen worden.

 

Ik ben benieuwd of je een ander huidtype hebt dan dat je eerst dacht! 😉

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *