Waarom rollen mijn skincareproducten van mijn gezicht?

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je smeert je gezicht in met een crème nadat je een serum hebt aangebracht en vervolgens voel je kleine balletjes (ook wel ‘pilling’ genaamd) ontstaan terwijl je wrijft. Heel vervelend.. maar hoe kan dat? En hoe kun je dit voorkomen?

Niet de juiste volgorde

Als je skincare producten in de verkeerde volgorde aanbrengt dan kan het zo zijn dat bepaalde stoffen niet worden opgenomen door je huid. Hier kun je in detail lezen wat de juiste volgorde is en waarom.

Onvoldoende ‘rust’ tussen producten

Een aantal producten van het merk Herbivore die naast elkaar staan

Elke laag die je aanbrengt op de huid dient genoeg tijd te krijgen om zich te kunnen opnemen. Als je dat niet doet, veeg je het product weg met het volgende product dat je gaat aanbrengen. En dat is zonde!

Geef je huid de tijd om tussen lagen door het product op te nemen. Vaak is het niet het product zelf die ‘pilling’ veroorzaakt maar ongeduld.

Huidcellen verwijderen

Ook exfoliëren kan een handje helpen in het absorberen van jouw skincare producten. En dat niet zo vreemd; hoe minder dode huidcellen er op je gezicht aanwezig zijn hoe makkelijker het wordt voor een product om zich te laten opnemen door je huid.

Olie? Deppen please!

Twee handen die een flesje olie vasthouden en het flesje laten druppelen.

Als je graag gezichtsolie gebruikt, wrijf die gezichtsolie niet in maar dep het op je gezicht. Hiermee verstoor je de andere, zojuist aangebrachte lagen het minst.

One thought on “Waarom rollen mijn skincareproducten van mijn gezicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *