Invloed van zee- en chloorwater op je huid

De zomer staat weer voor de deur en je raadt het misschien al: iedereen staat weer te popelen om het water in te duiken! Maar brengt de blootstelling aan zee- en chloorwater ook negatieve gevolgen voor de huid met zich mee? In dit artikel neem ik met je door wat zee- en chloorwater voor gevolgen heeft voor je huid.

 

Zeewater

 

Het verschilt per huidtype en een aantal andere factoren of je last krijgt van mogelijke irritaties door blootstelling aan zeewater. Als je een gevoelige huid hebt dan is je huid over het algemeen sneller geïrriteerd door invloeden van buitenaf. De huid kan geïrriteerd raken en uitdrogen na een lange duik in het zeewater. Ook als je heel veel in zeewater zwemt kun je je huidbarrière* tijdelijk beschadigen. Voor de normale huid is het makkelijker om zich te herstellen, omdat de huidbarrière beter functioneert dan bij de gevoelige en droge huid. Wil je graag weten welk huidtype jij hebt? Bekijk het hier!

 

*Huidbarrière = beschermlaag van de huid.

 

Chloorwater

 

Je huid kan ook geïrriteerd of uitgedroogd raken door chloorwater. Wanneer je een droge of gevoelige huid hebt is de kans groter dat chloorwater je huid irriteert en uitdroogt. Net zoals bij zeewater is het zo dat je je huidbarrière tijdelijk beschadigt.

 

Eventuele irritatie beperken

 

Er zijn voorbereidingen die je kunt treffen om irritatie of uitdroging te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld je huid insmeren met een vette crème om je huid te hydrateren om zo uitdroging tegen te gaan. Was je huid na het zwemmen vooral niet met een cleanser. Mocht je dat wel willen, doe het dan met een cleanser op oliebasis. Daarmee hydrateer je de huid en zorg je ervoor dat je huid niet nog meer wordt beschadigt.

 

Merk jij dat je een uitgedroogde huid hebt na het zwemmen?

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *