Hoe vaak kan ik het beste douchen?

Een koude douche na het sporten of een warme douche om te ontspannen na een lange dag werken. Neem je dagelijks een douche en vraag je je af of je daar je daar wel goed aan doet? Dat is misschien iets wat je je wel vaker hebt afgevraagd. En daar is een antwoord op! Of eigenlijk, meerdere zelfs. 😉

 

Je huidtype van belang

 

Hoe veel je moet of kan douchen is nogal afhankelijk van je huidtype. Een droge huid houdt er bijvoorbeeld niet van als je teveel doucht omdat het je huid nog droger maakt. Terwijl een normale of vette huid er een stuk minder moeite mee heeft. Ben je benieuwd naar je huidtype? Via deze link vertel ik je er meer over. Als je geen droge huid hebt kun je makkelijk dagelijks of om de dag kunnen douchen. Heb je juist een droge huid? Douche dan niet vaker dan 2 á 3 keer per week.

 

De duur van je douche

 

Als je weet hoe vaak je ongeveer kan douchen aan de hand van je huidtype, is het ook belangrijk om er bewust van te zijn dat je niet te heet en/of te lang te lang een douche neemt, omdat dit de huidbarrière kan aantasten. Dat is zeker niet wat je wilt, helemaal niet in een droge omgeving of tijd van het jaar. Zoals ik in mijn artikel Soepel de winter door beschreef, wil je je huid goed beschermen, en dat begint met de juiste verzorging van je huid!   

 

Een beetje zweet

 

Of je nou een fanatieke sporter bent of af en toe een rondje gaat joggen, na je beweegsessie wil je erg graag douchen. En dat is helemaal oké!  Even een douche nemen om jezelf schoon te maken en je huid te ontdoen van zweet: je huid zal je daarna juist dankbaar zijn.

 

Last but not least

 

Hoe dan ook is het verstandig om je huid in te smeren met een vochtinbrengende crème, ongeacht je huidtype en hoe lang je besluit te douchen. Dat komt omdat je huid wordt ontdaan van haar natuurlijke oliën, huidcellen en (goede!) bacteriën.

 

Hoe ga jij om met je eigen douche gewoonten?

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *