Hoe kom je van een doffe huid af?Één van de meest waardevolle aanvullingen voor je skincare routine: een exfoliant! Een verzorgend serum, degelijke zonnebrandcrème en hydraterende moisturizer zijn ook zeker belangrijk, maar met een goede exfoliant laat je je huid jonger en minder dof lijken. En dat is heel wat waard, ongeacht je leeftijd! Het is misschien een kleine investering maar je doet er wel een tijdje mee.

 

Een goede exfoliant is een hele fijne aanvulling voor je skincare-routine. Een exfoliant zorgt er namelijk voor dat dode huidcellen loslaten zonder dat je je huid hoeft te scrubben, en dat is een stuk milder en een stuk fijner voor je huid. Bij gebruik laat je het product op je huid inwerken en vervolgens verricht het werkelijk magie! Bovendien kun je met het blote oog niet zien dat je dode huidcellen loslaten, zoals bij een chemical peel van een schoonheidssalon.

 

Er zijn twee verschillende soorten chemical exfoliants, genaamd AHA en BHA. Een AHA exfoliant gaat problemen zoals zonbeschadiging tegen en een BHA exfoliant is meer gericht op onzuiverheden bestrijden. Op die verschillen na, hebben AHA en BHA exfoliants hebben een aantal dingen gemeen: fijne lijntjes bestrijden, de huid strakker maken én laten aanvoelen, hydrateren en een oneven huidskleur gelijk maken. Wat wil je nog meer?


Let wel op dat je een exfoliant niet meteen elke dag gebruikt zodra je je exfoliant voor het eerst in huis hebt! Ik heb dit zelf geprobeerd en het was niet bepaald een pretje. ik kreeg weliswaar geen onzuiverheden, maar mijn huid ging in een soort overdrive. Dagelijks gebruik is in eerste instantie al snel te veel. Je moet je huid de tijd geven om te herstellen voordat je het weer kunt ontdoen van dode huidcellen, en dat heeft tijd nodig.

Als je last hebt van onzuiverheden is dit echt hét redmiddel. Een exfoliant maakt de ‘lijm’ los die talg en huidcellen op je huid vasthoudt. Mijn favoriet is toch echt wel die van Paula’s Choice. Doet werkelijk wat het belooft. Echt een aanrader naar mijn mening!

 

Gebruik jij al een exfoliant in je skincare-routine?

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *