Het perfecte instagram-huidje

Elke huid is strak, zonder striemen of onzuiverheden. Dat is het beeld wat je op social media krijgt van anderen en waarmee je jezelf elke dag vergelijkt. De een is er misschien meer mee bezig dan de ander, maar dit gelikte beeld speelt een grote rol in het dagelijks leven van de gemiddelde millennial. Bijna iedereen die veelvuldig gebruik maakt van het internet kampt ermee.

 

Het zet ons aan het denken: waarom zie ik er niet zo goed uit zoals die mooie meid op Instagram? We vergeten soms dat social media een vertekend beeld geeft van de werkelijkheid. Foto’s worden tot op de pixel bewerkt en het resultaat ziet er perfect uit. Wat doet dat met onszelf? We hebben het idee dat we er altijd goed uit moeten zien. Dit geldt min of meer voor het hele lichaam, zoals je haar en kleding, maar zo ook de conditie van je huid.

 

De huid is het grootste orgaan in ons bezit en speelt daarbij een grote rol in het ‘perfect dienen te zijn’. Als onze huid niet meewerkt voelen we ons rot. En het vervelendste is, soms heb je daar heel weinig controle over. Hormonen, temperatuurswisselingen en andere terugkerende factoren zoals bijvoorbeeld eczeem. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het lastig vindt om de juiste producten te vinden om je huid te beschermen of misschien weet je niet welk huidtype je hebt. Als je daar benieuwd naar bent dan kun je het beste mijn blogpost lezen over hoe je je huid gehydrateerd kunt houden of je huidtype analyseren. In veel gevallen is er een oplossing voor je huidkwalen, of in ieder geval een manier om het te verminderen!

 

Niemand is perfect, en er is zeker geen huid die perfect is. Elke huid is anders, maar er zijn ook zoveel dingen die onze huid gemeen hebben. Moedervlekken, littekens, fijne lijntjes en noem zo maar op. We kunnen er niet omheen. Die dingen zijn er nou eenmaal, we geven het niet graag toe. En we willen het al helemaal niet graag laten zien.

 

Wat vind jij van het beeld van social media?

 

Liefs,

Dianne

 

2 thoughts on “Het perfecte instagram-huidje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *