Helemaal tot jezelf

Druk, druk en nog eens druk. Ken je dat? We houden ons tegenwoordig met van alles bezig. We werken 5 dagen per week, we willen sociale contacten onderhouden en maken we tijd voor onze hobby’s. Daarnaast spenderen we gemiddeld 3 tot 5 uur per dag aan social media. We geven onze tijd en aandacht aan andere dingen dan onszelf en dat is eigenlijk hartstikke zonde.

 

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en dient als visitekaartje naar de buitenwereld. Ook beschermt je huid je andere organen als een soort jas tegen invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk om goed je huid te verzorgen, het is immers dé jas die je de rest van je leven zult dragen.

 

Ondanks dat we weinig tijd hebben doen we er het liefst alles aan om er goed uit te zien. We gunnen onszelf alleen de tijd niet: simpelweg omdat er zoveel speelt in ons leven. Daarom  hoop ik je op deze manier te kunnen inspireren om wél die tijd voor jezelf te nemen!

 

Ik heb een planning gemaakt voor een relaxed avondje met jezelf, voor jezelf. Je verdient het. Je huid verdient het. Probeer even alles los te laten! Je huid zal je dankbaar zijn 🙂

 

  1. Make-up of zonnebrandcrème verwijderen met een cleanser.
  2. Neem een fijne douche of een lekker warm bad. Scrub vervolgens je lichaam met een milde scrub, de Unscrub van Paula’s Choice bijvoorbeeld. Voor je voeten kan je gerust een wat grovere scrub gebruiken, daar is de Peppermint foot scrub van The Bodyshop heel geschikt voor.
  3. Droog je de huid deppend af zodra je klaar bent met je warme badmoment om ervoor te zorgen dat je huid niet uitdroogt. Smeer daarna je huid in met een verzorgende body butter of lotion.
  4. Breng een gezichtsmasker aan en ga er ontspannen bij liggen of zitten.
  5. Nu je heerlijk ontspannen erbij ligt kun je dit ritueel nog aanvullen met handschoenen en sokken waar een laagje gel in zit. Door deze verzorgende gel handschoenen en sokken 20 tot 30 minuten te dragen geef je de huid de extra hydratatie boost die het verdient!

 

Mocht je deze routine in de ochtend doen: vergeet dan niet om je huid te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème of dagcrème met spf!  

 

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om de tijd voor jezelf en je huid te nemen. Ik moet toegeven dat het niet altijd makkelijk is om jezelf ertoe te zetten, maar zodra je er aan begonnen bent wil je niet meer terug. Het is het dubbel en dwars waard!

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *