Gezichtsmasker van kruiden uit eigen keuken

Dit idee is afkomstig van Pinterest: een website waar je ideeën (ook wel pins genoemd) kunt vinden en verzamelen.

 

Voor inspiratie ben ik vaak te vinden op Pinterest. Er is van alles te vinden en ik vroeg me af of er ook pins waren omtrent skincare. Ik ben op onderzoek uitgegaan en vond veel pins over do it yourself gezichtsmaskers.

Er waren een paar ingrediënten die ik veel tegenkwam die worden gebruikt voor deze zelfgemaakte gezichtsmaskers. Ik besloot zelf zo’n masker te maken met deze ingrediënten.

Toen vroeg ik mezelf af: waarom probeer ik niet zo’n masker te maken en gedurende het gehele proces alles bij te houden? Bij deze mijn bevindingen. 🙂

 

Wat heb je voor dit zelfgemaakte masker nodig:

1 theelepel honing

½  theelepel kaneel

½  theelepel nootmuskaat

1 theelepel water (ik heb uiteindelijk nog een tweede lepel toegevoegd)

 

 

Elk ingrediënt heeft zo haar eigen werkingen voor de huid. De honing kalmeert de huid, de kaneel gaat rimpels tegen en de nootmuskaat is tegen vorming van littekenweefsel. De honing en kaneel gaan samen ook onzuiverheden tegen. Klinkt als een goede combinatie van ingrediënten voor een gezichtsmasker.. toch?

Ik heb de nootmuskaat bij de kaneel gedaan en vervolgens samen gemengd met de honing. Dit verliep niet heel soepel, waardoor ik besloot er nog een theelepel met water bij te doen.

 

 

Het masker ruikt sterk naar kruiden en voelt nogal ‘waterig’ aan.

Ik had gelezen dat het masker 30 minuten op het gezicht moest blijven zitten. Vrijwel direct na het insmeren voelde ik dat mijn gezicht begon te branden. Ik had zo’n sterke sensatie niet verwacht, ondanks dat er wel iets over werd aangegeven in de pin van Pinterest. Ik heb een gevoelige huid en begon aan mezelf te twijfelen of dit wel zo’n goed idee was. Gelukkig minderde het brandende gevoel binnen 8 minuten en werd het draaglijk.

 

 

Na het afspoelen van het masker was mijn huid heel erg rood. Omdat ik een gevoelige huid heb, wordt mijn huid eigenlijk altijd rood door smeren, afspoelen en dergelijke, maar niet zo rood als bij dit masker.   

 

Eindoordeel

 

Wat mij betreft is dit zelfgemaakte gezichtsmasker met kruiden géén aanrader. Mijn huid was ontzettend rood en geïrriteerd na afloop. Ik kan weinig zeggen of het iets goeds voor mijn huid heeft gedaan, aangezien ik het masker niet getest heb voor een langere periode.

Heb je zin in een masker die wél verzachtend is voor je huid? Ik raad je dan aan een van de vervangende maskers met honing te gebruiken die er op de markt zijn. Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) heeft bijvoorbeeld ook een masker met honing, die geschikt is voor de normale, droge en gevoelige huid. Dat is de ‘De Tuinen Honing Masker’ en is hier te koop.

 

Welk gezichtsmasker gebruik jij graag?

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *