Een frisse start: lente!

Vanaf vandaag is het officieel lente. Op het moment is de temperatuur nog weinig gestegen, maar het geeft alvast een heerlijk gevoel! Beetje bij beetje verdwijnen de warme kledingstukken achter in de kledingkast. De winter is officieel voorbij en we gaan een warmere periode tegemoet. Maar wat houdt dat voor je huid in?

Na een gure winter is het heerlijk om met een frisse lei te beginnen. Cleanse, cleanse and cleanse! Door middel van een milde (gezichts)scrub kun je je huid vrijmaken van dode huidcellen. Op deze manier wordt je bloedsomloop gestimuleerd en worden (gezichts)producten beter opgenomen. Scrub je huid niet meer dan één keer per week tenzij je een vette huid hebt. Als je een droge huid hebt is het voldoende om één keer per maand je huid met een scrub te reinigen.

Gezichtsproducten zijn ook te gebruiken op de rest van je huid. Let wel op: Gebruiken geen producten voor je gezicht die bestemd zijn voor het lichaam! Gebruik handzeep dus niet om je gezicht mee te wassen. Big no-no!

applying, body, body lotion

Na het scrubben is het van belang om een hydraterende crème aan te brengen. Ik gebruik zelf deze Nivea Soft crème. Als je je lichaam (ook) hebt gescrubd, vergeet je lichaam dan ook niet in te smeren met de vochtinbrengende crème! Als je je huid insmeert als je huid nog vochtig is, na het nemen van een bad bijvoorbeeld, dan wordt het product nog beter opgenomen door je huid.

Ook is het heel belangrijk om je huid bij blootstelling aan de zon te beschermen met zonnebrandcrème of een dagcrème met SPF. Je wilt je huid niet beschadigen door de eerste zonnestralen! Wil je graag weten waarom het zo belangrijk is je huid te beschermen tegen de zon? Lees het hier. Wel even een stukje naar beneden scrollen! 🌞

 

Als jij voor je huid zorgt, dan zorgt je huid voor jou. Healthy skin, healthy you!

Ik wens je een hele fijne lente toe!

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *