Maak je eigen sheet masker

Zeg nou zelf, wat is er nou leuker en fijner dan een zelfgemaakt gezichtsmasker? Het is toch winter en je wil graag je huid goed kunnen verzorgen. Dus waarom geen gezichtsmasker die goed is voor je huid, en leuk is voor je portemonnee? Je bepaalt helemaal zelf welke producten je toevoegt en daarmee bespaar je geld. En dat is zeker niet verkeerd met de feestdagen achter de rug. 😉

Je kunt je eigen mengsel maken en bepalen wat voor masker het wordt. Gebruik je favoriete gezichtsverzorgingsproducten om je masker mee te verrijken!

Op AliExpress zijn er sheet maskers te koop in een partij. Voor een paar euro heb je een hele hoop sheet maskers waar je een hele tijd mee vooruit kunt. Daarnaast kun je zelf een mengsel maken van huidverzorgingsproducten die je misschien al in huis hebt. Erg handig!

Wat moet je doen?

Je mengt je favoriete serum en olie door elkaar heen op een (schoon) bord. Vervolgens leg je je ‘blanco’ sheet masker op het bord, in het mengsel. Vervolgens laat je het masker even een paar minuten liggen zodat het mengsel wordt opgenomen. Daarna haal je sheet masker van het bord af en kun je hem op je gezicht doen. Je hebt zojuist je eerste eigen sheet masker gemaakt!

Houd het masker zo’n 20 á 30 minuten op je gezicht. Vervolgens masseer je de rest van het masker in op je gezicht. Eventueel overtollig mengsel van het bord kun je op je nek uitsmeren.

Zelf vind ik het fijn om een hydraterend masker te maken, ik gebruik om die reden een serum die mijn gezicht een hydratatie boost geeft. Je kunt naast een serum ook nog andere producten toevoegen zoals glycerine, castor olie of jojoba olie voor een nog effectievere werking.

Wat voor combinatie lijkt jou fijn als mengsel voor een gezichtsmasker?

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *