De wondere wereld van Gua sha

Er gaan verschillende video’s en foto’s rond op social media van tools die gemaakt zijn van edelsteen. Deze tools zijn speciaal ontworpen als hulpmiddel voor gezichtsmassages. Één daarvan is een groene, platte steen die gemaakt is van Jade en gaat rond onder de term ‘Gua sha’. Deze tool zou de huid op natuurlijke wijze verfrissen en ontgiften. Klinkt goed! Maar hoe doe je dat dan precies?

 

Wat is Gua sha?

Gua sha betekent letterlijk ‘schrapen’. Je plaatst de steen zo vlak mogelijk tegen je huid en trekt langzaam (en zachtjes!) de steen van het beginpunt naar het eindpunt.

Met de steen schraap je over je huid en creëer je een masserend effect. Dit doe je niet zomaar op een plek: je dient rekening te houden met uitstekende delen, zoals de botten, op de plek waar je de massage wilt toepassen. Hiervoor zit er in de steen een kleine uitsparing.

 

Hoe werkt het?

Om te beginnen start je de massage bij de nek. Waarom? Dit doe je om de weg vrij te maken voor de afvoering van afvalstoffen in je gezicht. Dat klinkt niet zo romantisch, maar als je dit doet heb je meer baat bij de rest van de behandeling, wat resulteert in een mooie gave huid! Bovendien gaat het fijne lijntjes en breakouts tegen. Daar doen we het allemaal natuurlijk voor.

Je begint onderaan de nek als beginpunt en als eindpunt stop je bij de kin. Voor de voorkant en de achterkant van de nek gebruik je de kant met de uitsparing. Doe de rest van de nek met de gebogen kant van de steen.

Voor een gedeelte van het gezicht dien je de kant met de uitsparing te gebruiken. Zoals bij de kin en het wenkbrauwbot. Je neemt het middelste punt van het onderdeel dat je wilt masseren als beginpunt en vanaf daar masseer je naar buiten. Voor de wangen gebruik je de langste kant van de steen. Je begint bij de neus en stopt vlak voor je oor. In dit geval is dat dus het eindpunt.

Dan zijn de ogen aan de beurt! Nu vraag je je misschien af hoe je dat dan het beste kunt doen. Een hele terechte vraag, want de huid rondom je ogen is erg dun en gevoelig! Gebruik daarom een hele lichte druk als je onder je ogen masseert. Het beste is om het puntje van de steen te gebruiken om van binnen naar buiten te werken.

Last but not least: het voorhoofd. Met de gebogen kant van de steen ga je over de wenkbrauw heen, rechtstreeks naar boven totdat je bij de haarlijn bent. Doe dit ook bij je andere wenkbrauw. Vervolgens pak je de kortste kant van de steen en gebruik je het puntje om tussen je wenkbrauwen te masseren.

Op elk eindpunt geef je de huid een kleine ‘wiggle’ als afsluiter. Dit doe je door de steen zachtjes een klein beetje op en neer te bewegen terwijl je de steen tegen je huid houdt.

Zoals ik eerder had vermeld, zijn er meer verschillende tools van edelsteen die als hulpmiddel kunnen worden gebruikt. Zo heb je ook dermarollers gemaakt van Jade en Rose Quartz.

Een behandeling met een Jade steen is niet alleen erg ontspannend, maar het is ook zeker de moeite waard. Gua sha laat je huid strakker lijken na afloop en ik zie ook daadwerkelijk verschil als ik before and after met elkaar vergelijk. De Jade steen is hier verkrijgbaar.

Wat vind jij van Gua sha? Had je er al eerder van gehoord?

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *