Bescherm je tegen zonlicht

Er is niets lekkerder dan van het zonnetje genieten zodra hij er is. Je bloedcirculatie gaat er beter door werken en je zult je fitter voelen. Ook gaat je humeur er van vooruit omdat je je beter voelt door deze veranderingen. Maar de zon is ook de grootste veroorzaker van huidveroudering. Dat is misschien iets waar je nu niet zo bij stilstaat, maar je huid kan wel een handje gebruiken als het gaat om bescherming tegen de zon!

 

Hoeveelheid zonlicht

Gemiddeld heb je 15 minuten zonlicht per dag nodig. Een donkere huid heeft iets meer zonlicht per dag nodig. Omdat de donkere huid meer pigment bevat, zorgt dit voor een extra beschermlaag tegen de zon. Hierdoor wordt de zon tegengehouden en is er meer zonlicht nodig om de juiste hoeveelheid zonlicht binnen te krijgen.

 

Niet te lang

Ga niet uren liggen bakken voor een kleurtje, dit versnelt namelijk het huidverouderingsproces. Dat mooie kleurtje is maar tijdelijk, huidveroudering niet! Als je dan toch graag wat langer buiten wilt zijn in het zonnetje, zorg dan voor beschermende kleding of dat je in de schaduw bent.

 

Voldoende bescherming

Naast dat je kleding kunt dragen om je lichaam te beschermen is het net zo belangrijk om je huid in te smeren met zonnebrandcrème. Nu denk je vast, dat weten we toch allemaal wel? Dat klopt, maar waar het bij de meeste mensen fout gaat is de hoeveelheid zonnebrandcrème die gebruikt wordt om de huid mee in te smeren. Je hebt ongeveer de inhoud van een borrelglaasje aan zonnebrandcrème voor je hele lichaam nodig! Gebruik een SPF 30 of hoger en smeer je meerdere malen per dag royaal in.

 

Vergeet je lippen niet!

Schaf een lippenbalsem of lipstick aan die SPF 30 is voor volle bescherming van jouw lippen. Dit wordt nog vaak overgeslagen. Maar vergeet niet: je lippen worden het hele jaar door blootgesteld aan de zon! Het aanbrengen zul je vaker moeten herhalen dan zonnebrandcrème omdat de producten die je op je lippen hebt sneller ‘slijten’.

 

Welke producten gebruik jij om je huid te beschermen tegen de zon? 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *