Anti-aging: hoe werkt het precies?

Tegenwoordig wordt bijna op elk gezichtsproduct het woord ‘anti-aging’ geplakt. Maar wat betekent het nou werkelijk? En werkt het eigenlijk wel?

Als je de verpakkingen van anti-aging producten al eens van dichtbij hebt bekeken zal je wel zijn opgevallen dat er in de meeste producten SPF in zit. SPF staat voor Sun Protection Factor. Een zonnefilter dus. Nu vraag je je misschien af, wat heeft dat met huidveroudering te maken? Eigenlijk heel veel, zal ik je vertellen!

Huidveroudering door UV (zonlicht)

Zoals ik hierboven al vertelde, dient een anti-aging dagcrème eigenlijk als zonnebrand. Het zonnefilter beschermt je huid namelijk tegen schadelijke UV-stralingen die op je huid terecht komen. Door een zonnefilter vertraag je huidveroudering. Het zit namelijk zo: UV-licht is verantwoordelijk voor zo’n 80% van de tekenen van huidveroudering.

Anti-aging voor de rijpe huid

Nu je weet dat anti-aging het proces vertraagt van huidveroudering en het niet terugdringt  vraag je je vast af hoe het zit met alle vrouwen met een rijpe huid in de reclames op tv. Waarom is dat een ding? Het is eigenlijk een manier om in te spelen op de gevoelens van een bepaalde doelgroep. De rijpe huid dus. Deze doelgroep vestigt hun hoop op een wondercrème en hopen daarmee fijne lijntjes en rimpeltjes te kunnen laten verminderen of zelfs verdwijnen. Jammer genoeg werkt het niet op die manier.

Kort samengevat

Ja, anti-aging producten werken. Het gaat de vorming van vervroegde huidveroudering tegen. Maar het is geen oplossing voor de fijne lijntjes en rimpels die je misschien al hebt, dat is gewoon een veelvoorkomend misverstand. Niet getreurd als je hier wel naar opzoek bent, er zijn namelijk wel huidverzorgingsproducten die iets voor je huid kunnen betekenen en rimpels te verminderen! Zoals de Clinical 1% Retinol Treatment van Paula’s Choice of de Resist Daily Smooth Treatment 5% AHA exfoliant.

One thought on “Anti-aging: hoe werkt het precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *