6 dingen om te onthouden als je nieuwe huidverzorgingsproducten wilt gaan gebruiken

Zoveel producten die van alles beloven te doen voor je huid.. Maar hoe weten we naar welke producten we echt moeten kijken? Het is zonde van je tijd (en geld!) om producten te kopen die weinig doen voor je huid. Natuurlijk is dat niet altijd even makkelijk om dat van te voren te bepalen. Om het je iets makkelijker te maken heb ik een aantal dingen op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

Je huidtype

 

Gebruik liever geen producten die te uitdrogend zijn voor je huid. Als je huid uitdroogt van een product gaat je huid extra talg aanmaken om de huid soepel te houden. En als het product je huid te vet maakt kan dat ook weer kan resulteren in onzuiverheden.

 

Vermijd ingrediënten die tot irritatie kunnen leiden

 

Ongeveer 25% van alle mensen heeft een droge huid. Bij de droge huid (en de gevoelige huid!) is het verstandig om producten met parfum, alcohol, parabenen en siliconen te vermijden. Producten zonder deze ingrediënten noemen ze ook wel ‘hypoallergeen’.

 

Maak gebruik van samples

 

Een van de beste manieren om verschillende producten te kunnen testen is het aanvragen van samples. Op deze manier kun je uitvinden of dat ene product wat je op het oog hebt daadwerkelijk iets voor je is voordat je het product koopt. Want je bent immers op zoek naar het juiste product voor jouw skincare-routine!

 

Product op je arm testen

 

Voordat je je nieuwe product gaat gebruiken op je gezicht, raad ik je aan om eerst het product op de binnenkant van je arm te testen. Op deze manier kun je een eventuele allergische reactie voorkomen.

 

Er niets van voelen betekent niet dat het niet voor je werkt

 

Het juist een goed teken als je niets voelt tijdens of na het gebruik van een product. Je hoort geen trekkerig, branderig of zelfs jeukend gevoel te krijgen. De conditie van je huid hoort niet eerst minder te worden door gebruik van een huidverzorgingsproduct. Als dit wel het geval is, neem dan de ingrediëntenlijst eens zorgvuldig door en probeer te achterhalen waar het door komt.

 

Last but not least: bouw het gebruik op

 

Het is verstandig om het gebruik van je nieuwe product niet te overhaasten. Probeer stapje voor stapje je nieuwe product mee te nemen in je huidige routine. Je kunt het product bijvoorbeeld eerst één of twee keer per week gebruiken en dit steeds vaker toepassen. Zo hou je voor jezelf ook een duidelijk overzicht als je huid op één van de producten niet goed reageert.

 

Ik hoop dat met behulp van mijn tips je volgende aankoop een goede zal zijn. 🙂

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *