3 tips om je huid herfstproof te maken

Na de zomer zul je misschien wel merken dat je huid verandert. Het weer, de lagere temperaturen en de verwarming in je huis hebben allemaal invloed op de conditie van je huid. Maar wat kunnen we doen om onze huid hier een handje bij te helpen? Hier lees je 3 tips om je huid helemaal herfstproof te maken.

 

1. Exfoliate

De eerste stap naar een herfstproof-huidje is de dode huidcellen loshalen met een exfoliant. Een exfoliant die glycolzuur of salicylzuur bevat geeft je die mooie natuurlijke glow terug en laat je huid super smooth aanvoelen. Daarnaast zorgt een exfoliant er ook voor dat pigmentvlekken verminderen. Ik vind de skin clearing exfoliant van Paula’s Choice heel fijn.

 

2. Give back what you took

Nadat je je huid hebt geëxfolieerd is het belangrijk om de vochtbalans in je huid weer in balans te brengen door een voedende crème. Je huid is waarschijnlijk iets droger dan in de zomerperiode, dus kun je kiezen voor een crème die hyaluronzuur en/of glycerine bevat om je huid een flinke boost te geven.

 

3. Sunscreen all the way

De zomerperiode is dan misschien wel achter de rug en daarbij is de zonkracht verminderd, toch is het geen overbodige luxe om je huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralingen. Wat voor weer het ook is, er is altijd uv-A-straling, zelfs als het bewolkt is buiten. Vergeet je lippen niet! Daarvoor kun je deze lippenbalsem van The Bodyshop gebruiken.

 

Naast deze stappen zou je ter aanvulling van je routine een extraatje kunnen toevoegen, zoals bijvoorbeeld het Vitamine E serum of de Vitamine E Night cream om je huid ’s nachts een oppepper te geven.

 

Wat vind jij van de herfstperiode?

 

Liefs,

Dianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *